SİRHA İSTANBUL, Gelenekselleşen Mutfak Kurallarını Yıkacak

Gastronomi sektörünün en prestijli etkinliği olarak adlandırılan Sirha, Türkiye’deki 6’ncı yılı için hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye’deki bir ilki gerçekleştirerek gıda-içecek, ekipman ve hizmet sektörünü bir araya getiren ve yalnızca profesyonellere yönelik olan bu fuar, İstanbul Kongre Merkezinde 29 Kasım – 01 Aralık tarihlerinde bir kez daha gastronomi trendlerini belirleyecek.

Sirha, İstanbul’daki görkemli etkinliğinin yanı sıra dünya üzerindeki 4 büyük metropol olan Budapeşte, Lyon, Meksiko, Sao Paulo’da konumlanıyor. İnovatif ürünlerin ve sektörün ihtiyaçlarının lanse edildiği Sirha fuarlarının İstanbul ayağında bu yıl, Anadolu’dan gelen çok sayıda yeni, yerli ve küçük üretici; dünyaca ünlü markalarla yan yana boy gösterecek.

Sirha İstanbul’un bu yılki ana etkinliği ise Omnivore olacak. Mutfakta Yaratıcılık Festivali olarak adlandırılan Omnivore, uluslararası şeflerin, geleneksel mutfak kurallarını yıktığı, yeni trendlere yer açtığı, dinamik bir platform olarak görülüyor.

2006 yılından beri organize edilen Omnivore, yemek pişirme sanatına yepyeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor. Yenilikçi şeflerle avangart ve alternatif bir yaklaşım sunan Omnivore’un en temel amacı yerel lezzetleri, lokal ürünleri kullanarak, ön plana çıkarmak ve yeni yetenekler, kültürler ve teknikler ile Omnivore mutfak sanatının şartlandırılmış tanımlarını yıkmak.

Bu yıl Sirha Istanbul’un ana etkinliği olarak ön plana çıkan Omnivore, Türk şefleri, İtalya’dan, Rusya’dan ve Fransa’dan gelecek olan uluslararası platformlarda tanınan şeflerle bir araya getirecek. Dünyaca ünlü davetli şefler arasında, sınırları zorlayan yaratıcılığı ile bilinen sakatatçı İtalyan şef Diego Rossi, ‘Food Truck’ konsepti ile tanınan Rus şef Ivan Shishkin ve dondurma tutkusu ve değişik lezzetleri karıştırmasıyla ünlü Fransız şef Henri Guittet bulunmakta. Omnivore kapsamında çeşitli çalışmalar olacak. 3 gün boyunca sürecek olan Sirha İstanbul kapsamında tam 25 Master-class  (oturum) organize edilecek. Her master-class esnasında farklılıklarıyla öne çıkan şefler kendi kurallarını ve reçetelerini anlatacak. Bu sayede şefler ve sektör profesyonelleri hem yeni fikirler edinecek, menülerini geliştirecek hem de yeni trendleri yakalayabilecek. Bu oturumların yanı sıra ‘Omnivore Pop-up’ yemekleri de organize edilecek. Omnivore’a daha önceden katılmış olan şefler, kendi restoranlarında, yurtdışından gelen şefleri ağırlayarak yemek ve mutfak kültürleri üzerine konuşacaklar. Son olarak da, yine Omnivore kapsamında ‘Omnivorious Party’ isimli bir etkinlik organize edilecek. Master-class’larda da yer almış olan şeflerin canlı olarak yemeklerini pişireceği bu eğlenceli davet esnasında misafirler alışılmışın dışında olarak şefler ile daha yakın temasta bulunabilecek.

Yöresel ürünlerden beslenen, her ülkenin öz dinamiğini açığa çıkaran ve kültürel değerlere önem veren Omnivore dünya’nın en prestijli gastronomi etkinliği olarak görülen Sirha Fuarı kapsamında, İstanbul Kongre Merkezinde 29 Kasım – 01 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.