Toplu Tüketim İçin Gerçek Tekirdağ Köftesi; ÖZCANLAR

Toplu Tüketim İçin Gerçek Tekirdağ Köftesi

Tekirdağ Köftesi’nin en önemli temsilcilerinden, hatta Tekirdağ Köftesi’ne sahip olduğu şöhreti kazandıran firma diyebileceğimiz Özcanlar, kendi şubelerinin yanı sıra restoran, cafe, otel gibi toplu tüketim noktalarına da o meşhur köftesini pişime hazır olarak sunuyor.

Trakya ve İstanbul’dan sonra, İzmit, Hendek ve Sakarya’da

Özcanlar, 2018 yılına kadar Trakya’nın yanı sıra İstanbul’daki pek çok noktaya günlük servis yapıyordu. 2018 Nisan ayında İstanbul –Ankara TEM otoyolu üzerinde gidiş ve dönüş istikametlerinde açılan Hendek şubelerinin ardından dağıtım rutunu Sakarya’ya kadar uzattı.

Meşhur Tekirdağ Köftesinin yanı sıra Kaşarlı Köfte, Kasap Köfte ve Çiftlik Köfte üretimi de yapan Özcanlar, bir gece dinlendirdiği köftelerini her sabah frigofrik araçları ile toplu tüketim noktalarına ulaştırıyor.

Tekirdağ Köftesi neden Özcanlar adı ile anılıyor?

Köfte için binlerce yıllık bir tarihten bahsedilir. 1900'lerin başında Tekirdağ Köftesinin lezzeti dilden dile dolaşmaya başlar ve 1950'lerle beraber şehrin adı adeta köfte ile anılır olur. Küçük lokantalarda yöreye has tekniklerle hazırlanan Tekirdağ Köftesi'nin ünü tüm ülkeye yayılır. Aileden köfteci iki usta, İsmail ve Arif Özcan kardeşlerin 1953 yılında açtıkları dükkan bu şöhrete önemli katkı sağlamıştır.

Özcanlar ve Tekirdağ Köftesi

Trakya eti, Tekirdağ usulü hazırlık ve usta işi ızgara. İşte değişmeyen, 64 yılda yüzbinlerce kez test edilen lezzetin sırrı. Lezzet standardını bu kadar uzun süre koruyabilmenin koşulu ise aile reçetesinin yanı sıra et kalitesinin de yıllar içinde muhafaza edilmesi. İşte bu sebeple Özcanlar, kendi arazilerine ektiği yemlerle hayvanlarını besleyebileceği bir çiftlik kurarak hayvancılığa başlamış. 65 yıl önce günde 50 kilo köfte karıyorlarmış. Bugün ise 1 tondan fazla karıyorlar. Ama yine standart miktarlarda. Yani 1953’te nasıl üretiyorlarsa bugün de öyle üretiyorlar.

Katkı yok, koruyucu yok

Özcanlar Köfte, sadece gerçek etten ürettikleri meşhur köftelerinde hiçbir koruyucu, katkı maddesi; soya, mekanik kıyma veya albeniyi artıracak renk katkısı kullanılmıyor. Besiden ızgaraya kadar uzanan tüm üretim süreci, ziraat ve gıda mühendislerince kalite ve hijyen; aile geleneğini sürdüren lezzet üstatlarınca da usul ve lezzet kontrolünden geçiyor.

İslami usullere uygun olarak kesilen hayvanlar, ISO, HACCP ve Helal belgeli tesiste işleniyor. Öncelik daima üretim ve ürettiğinden %100 emin olmak.

Tatlıları da çok meşhur

Özcanlar’ın tatlıları da çok meşhur ve bazen sadece tatlı yemeye giden misafirleri de var. Örneğin çok az yerde bulabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız Hayrabolu Tatlısı ve Peynir Helvası. Sütlaç diyerek geçmeyin, 100 yıllık aile reçetesi ile sadece Trakya sütü kullanılarak hazırlanan sütlacın da müptelaları var.

Büyüyen Özcanlar

2000'li yıllarda aile, Özcanlar'da yetişen ikinci kuşağın sağladığı özgüvenle şirketin büyümesinin önünü açmış ve Özcanlar, doğru bir organizasyonla lezzetin korunarak büyümenin sağlanabileceğinin en güzel örneklerinden birini vermiş.

Özellikle yaz aylarında İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ’da kurulu restoranlarında günde 10.000’den fazla kişi ağırlayan Özcanlar, aynı zamanda günlük sevkiyat ile İstanbul, Trakya ve Kuzey Marmara’da pek çok restorana pişime hazır gerçek Tekirdağ Köftesi servisi de yapıyor.

Ümraniye’nin ardından Hendek’te 2 şube

Tüm Marmara Bölgesi’ne yayılma hedefi kapsamında İstanbul Anadolu Yakası’nda 4 katlı binasında restoran açan Özcanlar, geçtiğimiz ay, İstanbul-Ankara TEM otoyolu Hendek mevkiinde karşılıklı açtığı 2 şube ile yaygınlığını artırdı. Bu yeni şubeler, Horeca kanalına da daha geniş bir coğrafyada hizmet verme olanağı sunmuş.

En Güvenilir Marka Ödülü

Özcanlar'ın lezzet ve kalite vaadi belgelerde de karşılık bulmuş. 2 kez katıldığı Uluslararası Güvenilir Gıda Derneği'nin düzenlediği Güvenilir Gıda Zirvesi'nde üst üste 2 kez de zincir restoranlar kategorisinde "En Güvenilir Marka" ödülünü almış.